Tips voor het installeren van een radiator in de badkamer

De meerwaarde van een badkamerradiator

Wie zich lekker gedoucht heeft of uit een comfortabel bad stapt, wil niet over een koude vloer lopen maar lekker op temperatuur blijven. Daarom is het belangrijk om een goed werkende badkamerradiator in de badkamer te hebben. Een badkamerradiator zorgt echter niet alleen voor een comfortabele temperatuur, maar is ook een toegevoegde waarde voor het design van de badkamer. Tegenwoordig kiezen veel mensen dan ook voor een designradiator, een verticale radiator die vaak straks en modieus vormgegeven is en als vervanging geldt voor de standaard ouderwetse witte radiatoren. Niet alleen is een designradiator een duidelijk statement van een goed verzorgd interieur. Ook heeft zo’n moderne badkamerradiator een praktische meerwaarde: je kunt er goed handdoeken, een badjas of washandjes overheen leggen, zodat deze snel droog en comfortabel warm worden. Ten slotte is de keuze op het gebied van designradiatoren enorm groot. Deze verwarmingstypen zijn verkrijgbaar in tal van maten, soorten, kleuren en ontwerpen. Er zit altijd wel een model en type tussen dat helemaal aan jouw wensen tegemoet komt!

Tips voor de installatie van een badkamerradiator

Maar hoe kun je als huiseigenaar een badkamerradiator praktisch en effectief installeren? Zodat de badkamer aangenaam verwarmd wordt, niet te koud maar ook niet te warm? En zodat je zo weinig mogelijk energiekosten maakt? Hieronder een selectie van de beste tips om dit te bereiken:

  • 1. Bereken de warmtebehoefte van jouw badkamer, nog vóórdat je een badkamerradiator aanschaft. Een aangename temperatuur in de badkamer wordt bereikt door een wattage tussen de 70 en 90 Watt per m3. Laten we in ons voorbeeld uitgaan van 80 Watt per m3, dan bereken je de warmtebehoefte als volgt: lengte x breedte x hoogte badkamer x 80 Watt benodigde capaciteit radiator. Als de badkamer 4 meter lang, 2 meter breed en 3 meter hoog is, levert dit op: (4x2x3)*80 = een capaciteit van 1920 Watt. Bij een vrijstaand huis, slecht geïsoleerde woning of een badkamer op het noorden mag hier 10 tot 15 procent bij opgeteld worden. Als het huis goed geïsoleerd is of bij een badkamer op het zuiden moet er 10 procent van het totaal afgetrokken worden.
  • 2. Kies uit de overgebleven mogelijkheden jouw favoriete radiatorverwarming uit . Bepaal hierbij hoeveel platen (1 tot 3) je wilt en of je wel of geen convectielamel wenst.
  • 3. Kies voor het zelf plaatsen of het door een ervaringen loodgieter aanbrengen van de radiator. Online zijn goede handleidingen te vinden. Maar ben je geen ervaren klusser, laat dit werk dan over aan een gedegen loodgieter.
  • 4. Zorg dat de aanvoer en uitvoer goed aangesloten worden. Dit gaat nogal eens mis.
  • 5. Draai zeker een voetventiel, ook wel radiatorafsluiter, op de retour van de verwarmingt. Hierdoor wordt de verwarming inregelbaar en levert deze de goede hoeveelheid warmte af.
  • 6. Vergeet niet de radiator zo nu en dan goed te ontluchten. Begin hier al mee bij de installatie!
  • 7. Kies voor een voordelige radiator door online de radiatorprijzen te vergelijken. Dit kan je een hoop geld besparen.

Bekijk ons ruime assortiment badkamerradiatoren

Er zijn online tal van aanbieders van badkamerradiatoren. Een betrouwbare, grote en voordelige leverancier is radiatoraanbiedingen.nl. Deze grote aanbieder heeft korte lijnen met producenten van radiatoren en kan daarom een laagsteprijsgarantie aanbieden. Bekijk hun enorme én zeer voordelige assortiment nu online en bestel jouw favoriete badkamerradiator in de gewenste maten eenvoudig online!