Je huis makkelijk verduurzamen

Je huis verduurzamen doe je zo!

Tegenwoordig is duurzaamheid een vaak gehoord woord op de straat. Nieuwbouw woningen worden volledig duurzaam gebouwd en de gebouwde woningen worden allemaal aangepakt. Duurzaam wonen is hedendaags een grote verantwoordelijkheid voor velen. Des te hoger je energielabel is, des te meer punten je scoort in de buurtvriendelijkheid quiz.

Hoe kan ik duurzaam wonen?

 

Wil je wat aan je energierekening doen of graag een steentje bijdragen aan het milieu, dan kun jij je huis verduurzamen. Dit kan op allerlei manieren waar we later aandacht aan zullen besteden. Want de volgende optie had je waarschijnlijk nog niet aan gedacht:

 

  • Elektrische sfeerhaard

Je leest het goed. De sfeerhaard komt vaak nogal verwarrend over omdat iedere haard een sfeerhaard is. Maar de elektrische haard is daadwerkelijk een duurzame investering. De gaatjes kun je zelf boren, plaats de haard, schroef hem vast et voila! Deze elektrische haard is er niet alleen voor de warmte maar ook voor de sfeerbeleving. Het elektrisch vuur imiteert het echte vuur tot in de kleinste details en de beleving zal je verbazen hoe dicht het elektrische vuur de traditionele vuurhaarden al kan benaderen! Als je het verwarmingselement van de haard dus uitlaat, dan heb je wel de gezelligheid van een haard. Heb je echt wat warmte nodig? Dan zet je heel simpel het verwarmingselement aan en deze straalt je een weldadige warmte tegemoet.

 

Overige tips

 

Zoals belooft zou ik ook de andere manieren toelichten om je huis te verduurzamen. Begin eens met de meest voorkomende investering, de radiatorfolie. Dit zilver folie installeer je achter je radiator om er voor te zorgen dat de warmte wordt weerkaatst en je ruimte instraalt. Dit levert ongeveer een besparing op van 10 m³ per vierkante meter! Ook zijn de LED lampen tegenwoordig helemaal hip. Ze zijn dan wel wat duurder dan die ouderwetse peertjes, maar ze gaan veel langer mee en ze gebruiken minder energie. En als laatste, installeer tochtstrips op je deuren! Hiermee voorkom je dat de kou binnen komt of dat je warmte naar buiten gaat.