Heb jij te maken met een verstopte afvoer? Dan probeer je de verstopping waarschijnlijk zelf te verhelpen met behulp van een ontstopper. Jij kunt er echter ook voor kiezen om ontstoppingsmiddel te gebruiken. Met één van deze twee manieren verdwijnt een verstopping vaak uit de afvoer. Dit is echter niet altijd het geval. Is de verstopping bij jou ook nog steeds aanwezig? Probeer het probleem dan eens te verhelpen met een ontstoppingsveer. Maar hoe werkt een ontstoppingsveer eigenlijk? Wij geven jou hieronder tekst en uitleg.
Klaar voor gebruik?
Voordat jij de ontstoppingsveer gaat gebruiken, moet je eerst zorgen dat deze geheel klaar is voor gebruik. Rol de veer allereerst helemaal af. Zorg ervoor dat er geen bochten en hobbels in de veer zitten. Vergeet zelf overigens niet om een oude handdoek klaar te leggen. Mocht er rommel omhoog komen via de veer, dan kun jij dit opvangen op deze handdoek. Dit voorkomt een hoop viezigheid.
Breng de veer in de afvoer in
Wanneer jij klaar bent, kun je de veer inbrengen in de afvoer. Dit doe je natuurlijk gewoon via de bovenkant. Doorgaans gebeurt dit dus via het afvoerputje. Wij raden jou aan om de veer met een roterende beweging verder jouw afvoer in te helpen. In eventuele bochten van een afvoer moet je mogelijk iets harder duwen. Pas echter wel op dat je niet te hard duwt. De haken aan het uiteinde van de ontstoppingsveer kunnen namelijk schade aan jouw afvoer aanrichten. Hierdoor kan een lekkage ontstaan. Ben jij bij de verstopping aangekomen? Draai en duw dan door tot je door de ophoping heen bent. Test vervolgens of het water weer wegstroomt.
Ontstopping laten uitvoeren
Ook een ontstoppingsveer biedt geen garantie voor het verhelpen van een verstopping. Is jouw verstopping nog steeds aanwezig? Dan kun je een ontstopping laten uitvoeren door een loodgieter. Hij kent verschillende ontstoppingstechnieken en beschikt daarnaast over hulpmiddelen. Met tussenkomst van een loodgieter is een ontstopte afvoer dan ook altijd snel verholpen.